Taste M: a winning team

17 april 2020 door Kenzo De Bruyn

Mechelen heeft er sinds kort een culinaire parel bij: Taste M, de nieuwe smaaktempel van Wim Voss, Elsje Van den Bogaert en Mehdi Mathlouthi. Het historisch pand op het Sint- Romboutskerkhof verwelkomde afgelopen lente een gastronomisch kippenrestaurant, een wijn- en kaasbar en een culturele evenementenruimte. Aan de tekentafel: Ariane en Anneke van AnA- Interieur. Of wat dacht je? 

Werden jullie op een dag wakker en dachten jullie: we willen samen een horecazaak openen? 

Elsje: Ik heb zelf hotelmanagement gestudeerd en daarna heb ik heel lang in de horeca gewerkt. Op een gegeven moment heb ik beslist dat ik énkel nog in de sector zou werken als het voor mezelf was. Mehdi en ik hebben altijd gezegd dat we samen iets wilden openen, maar nu stonden de sterren echt juist: een prachtig pand, ruimte in ons leven om iets op te starten en het partnership met Wim. 

Mehdi: De keuze voor Elsje was snel gemaakt, we kennen elkaar al lang, hebben een gemeenschappelijke visie en hebben altijd goed samengewerkt. Ook met Wim heb ik al jarenlang een sterke professionele en vriendschappelijke band. We denken alle drie hetzelfde over hoe je met klanten moet omgaan: we willen de klant echt verwennen, zowel op culinair vlak als qua algemene restaurantbeleving. A match made in heaven

Wim: Taste M is een uniek belevingsconcept, niet alleen door de verschillende smaken maar ook door de ruimte die we gaan invullen. Op het gelijkvloers heb je The Chick, een gastronomisch restaurant met de focus op gevogelte. De kapel hebben we in zijn grandeur hersteld en The Chapel gedoopt. Er is ruimte voor (culturele) evenementen, recepties en (bedrijfs)diners. In de kelders vind je The Cellar: het best bewaarde geheim van Mechelen. Een extraordinaire wijn- en kaasbar in samenwerking met de familie Schockaert en champagnemaker Fabien Gay van Artéis. 

Was de keuze voor AnA snel gemaakt na jullie eerdere samenwerking in de M-EATERY? 

Wim: We wisten meteen dat we opnieuw met Ariane en Anneke wilden samenwerken. De M-EATERY was lang niet het enige project waar ze zich hadden bewezen. Ariane deed bijvoorbeeld ook verschillende verbouwingen bij NewWorld en iedereen die ooit voet zette in de M-EATERY, weet dat de twee dames toppers zijn. Ze vullen elkaar, als architect en interieurarchitect, perfect aan en het feit dat ze samen al wel wat horecaprojecten achter de kiezen hebben, maakte de keuze evident. Never change a winning team, zeggen ze toch. 

Een pand met zoveel historiek, hoe moeilijk is het om zoiets een moderne look and feel te geven zonder te raken aan de grandeur van vroeger? 

Ariane: Je hebt enerzijds een klassevol, historisch gebouw waar je heel wat elementen uit wil behouden en tegelijk wil je het een bijdetijdse look geven. Zulke sterke contrasten zijn enorm uitdagend, maar ook ongelooflijk plezierig. Schipperen tussen renoveren en nieuwe elementen binnenbrengen, tussen herstellen of veranderen, het hoort bij dit soort projecten. Mits goed uitgevoerd, doet het mensen verwonderd binnenkomen. Ik denk dat dat goed gelukt is. 

Anneke: Taste M is de ideale balans tussen het historische kader in ere herstellen en nieuwe toevoegingen die het geheel naar 2019 brengen. De oude structuren hebben we behouden en zelfs prominenter naar voren gebracht, maar we werkten wel met nieuwere materialen, zoals beton en staal. Dit was echt een droompand om in te richten, al hebben we het niet altijd even makkelijk gehad! 

Een stevig project met een ongelooflijk mooi resultaat? 

Ariane: Zo kun je het wel stellen. Bij het uitgraven van de kelders bijvoorbeeld, stootten we op enorm slechte grond die vol stenen zat. Daar hadden we budgettair geen rekening mee gehouden en dat vormde meteen een stevige uitdaging. Laat dat nu net het karakter van dit soort projecten zijn: je probeert alles zo goed mogelijk te plannen, maar tegelijk mòet je rekening houden dat er sowieso onvoorziene zaken naar boven komen. Het was dus een constante oefening om dat budget binnen de perken te houden, zonder aan de kwaliteit te raken. 

Anneke: Voor dit soort projecten moet je sterk in je schoenen staan en heel wat flexibiliteit tonen, maar laat veerkracht nu net onze middle name zijn. 

Ariane: Gelukkig konden we opnieuw rekenen op heel wat fantastische aannemers en raadgevers. Van hen werd diezelfde veerkracht verwacht en ook zij hebben dit project opnieuw met verve afgewerkt. 

Anneke: Iedereen had een duidelijk doel voor ogen: een horecazaak bouwen die ongezien is in onze stad en dat is gelukt. Ik kijk er nu vooral naar uit om de zaak te zien leven, om Mehdi, Wim en Elsje er het beste van zichzelf te zien geven én, uiteraard, om er zelf te gaan proeven. 

Klant
Services
Jaar

Share

De tafel BVBA
ontwerp, in uitvoering
2018-heden