Puurs Lof (in progress)

down_button

From Puurs, with love

Het restaurant Puurs Lof in Puurs sluit begin 2018 zijn deuren voor een complete make-over. Zaakvoerders Bart en Inge vonden hoog tijd voor een nieuwe look en feel. Hierin vonden ze hun gelijke in AnA-interieur.

Na tien jaar volle tafels en letterlijk duizenden klanten is het interieur helemaal klaar om onder handen genomen te worden. Bedoeling is een huiselijkere en rustigere variant van het restaurant te creëren. Meer sfeer, meer kwaliteit en meer plaats.

Inge: We wilden eens een frisse wind door het restaurant laten waaien en een jong iemand inhuren voor het interieur. Toen Anneke op ons pad kwam, klikte het meteen en hebben we heel snel voor haar ,gekozen.

Bart: Bij mij klikte het ook meteen, dan weet je wel dat het goed komt.

Anneke: Die klik is echt het belangrijkste. En ja, het is best wel snel gegaan. Ik herinner me nog dat je aan de telefoon zei dat er weinig tijd was dus dat ik snel moest komen. Jullie hadden zelfs geen research gedaan naar mijn vorige projecten.

Inge: We vertrouwden je meteen. Uiteindelijk hebben we toch wat van je werk gezien, maar eerdere klanten hebben we bijvoorbeeld niet gebeld.

Inge: De verdere uitwerking verliep ook heel vlot. Eerst hadden we een gezamenlijk Pinterest-bord maar Anneke had al snel door welke vibe we wilden hebben: niet hypermodern en toch warm. We hebben echt niet veel moeten sturen.

Anneke: Het begin is altijd moeilijk. Ik probeer dat ook altijd duidelijk te maken aan de klant, dat je een proces doorloopt. Ik moet daar zelf wat nachtjes over slapen, waardoor dat wel wat tijd vraagt. Het ontwerpproces duurt altijd het langst maar eens dat klaar is, kunnen we knallen. Ik heb onlangs ook een 3D-uitwerking laten zien waardoor jullie ook wel een beter zicht gekregen hebben op het project.

Inge: De verbouwingen moeten op drie weken rond zijn. Ons personeel moet er vakantie voor opgeven en langer dan drie weken kunnen we echt niet van hen vragen. Een goede voorbereiding is dus heel belangrijk, want het zal snel moeten gaan.

Anneke: Nu is de ruimte nog heel klassiek. Ik ga er iets in between van maken. Heel ‘Anneke’ maar qua kleuren en vormentaal iets totaal anders dan je van mij gewoon bent. Dat maakt het zo’n toffe opdracht.

Anneke: We zitten hier wel op ‘den buiten’ maar het interieur gaat heel stedelijk zijn. Je zou het perfect in Mechelen kunnen tegenkomen. Toch willen we genoeg rust in de ruimte brengen en met de natuur werken: er komt bijvoorbeeld een boom waar je rond kan zitten. Ook de lusters gaan weg dus ik moest een alternatieve manier vinden om de tafels te verlichten en een toffe sfeer te creëren. Dit project is op vele vlakken echt een uitdaging, dat maakt het zo plezant.

Anneke: Ook de aannemers zijn helemaal mee. Dat is heel belangrijk omdat er nog een paar zaken zijn waarbij we in het duister tasten. Er gaan bijvoorbeeld een paar zuilen ontmanteld worden maar wat daarachter zit, weten we nog niet. Deze keer werk ik niet samen met mijn vaste aannemers maar met die van Inge en Bart, wat altijd een beetje zoeken is. Maar de hoofdaannemer kent het gebouw heel goed dus dat is echt een troef.

Puurs Lof zal van 31 januari tot 21 februari gesloten zijn voor verbouwingswerken.

Interieurkuur nodig?