Een droomhuis middenin de bossen van Bonheiden

Leestijd: 2 min – 20 mei 2018 door Kato Vander Sande

Kajsa en Ignace wisten meteen dat dit de perfecte plek voor hun huis én kantoor zou zijn. Beiden zelfstandige, met drie jonge kindjes, hadden ze vooral veel plaats nodig. En veel plaats inrichten, dàt is een uitdaging!

Kajsa: Eigenlijk waren we niet op zoek naar een huis, want we wonen best oké. Maar een groter stuk grond voor de kinderen om op te spelen hadden we niet erg gevonden. Toen ik dit pand tegenkwam op Immoweb wist ik meteen dat ik dit niet mocht laten gaan. Een wit huisje met een oranje dak in een bos, dat was echt iets voor mij!

Anneleen: Maar dan heb je het wel helemaal afgebroken!

Kajsa: Dat moest spijtig genoeg. Het was een huis van 1953 en het dak was niet meer zo stevig. Daarnaast moest ook heel de gevel nog geïsoleerd worden.

Anneke: Effectief, dit was een vrij grondige renovatie. Volledig gestript en opnieuw begonnen.

Kajsa: We wilden absoluut met een interieurexpert werken. Het interieur moet dan wel jezelf weerspiegelen, iemand moet jouw persoonlijkheid omzetten in het juiste ontwerp. Toen Anneke binnenkwam en honderduit begon te babbelen, wist ik meteen: wij gaan elkaar begrijpen.

Ignace: Ze is daarna ook niet meer gestopt met babbelen!

Wat is de grootste uitdaging in deze woning?

Anneleen: In deze woning zal dat de akoestiek zijn. We zitten met een hoge nok, veel glaspartijen een een polybetonnen vloer, dus het geluid zou hier alle kanten opgaan. Goede akoestiek is een heel duur gegeven, maar we zijn op zoek naar een oplossing.

Kajsa: Volgens mij is dit huis wel een uitdaging voor AnA. Ik ben nogal praktisch ingesteld en wil dat alles zijn eigen plekje heeft. We hebben nog drie kleine kindjes, dan moet het allemaal vlotjes vooruitgaan in het huishouden. Maar daar vullen we elkaar wel in aan, Anneke maakt het mooie design en ik kijk of het op maat is van ons gezin.

Anneke: Van elke klant leer je iets. Kajsa heeft me geholpen om het praktisch ontwerpen naar een hoger niveau te heffen. Vooral de keuken is helemaal afgestemd op het gezin. Kajsa kwam in het begin af met een hele index van hun keuken. De nieuwe keuken is helemaal ontworpen naar die index. Elk lepeltje heeft zijn plekje!

Kajsa: Zo hebben we ook een bakje voor het afval in ons keukenblad geïntegreerd en hebben we de wasplaats boven naast onze dressing ontworpen. Zo moeten we nooit met de wasmand de trap op of af!

Anneke: Ja, wij zijn wel de madammen van het ontwerp! Anneleen en Ignace houden zich meer bezig met budget en planning, dus we worden soms door hen wat teruggeschroefd.

Jullie doen wel vaker renovatieprojecten. Waar is jullie plek juist in dat proces?

Anneleen: Bij renovatieprojecten staan wij eigenlijk constant in contact met de architect.

Ignace: De dames voelen zich niet te goed om hun handen ook vuil te maken aan dingen die net buiten hun interieurterritorium vallen. Ze gaven ons vaak advies, ook over de bouw van het huis. De groene ramen lagen al enorm lang op tafel, daar heeft Anneke de beslissende stem in gehad.

Anneke: Dat komt door mijn achtergrond in architectuur. Die ramen waren ook echt de juiste keuze. Dat klopte gewoon. Ze hebben de kleur van de natuur rondom het huis en verdwijnen zo eigenlijk in het bos.

Anneleen: Daar kijken we enorm naar uit, om dat te zien samenkomen. De raampartijen hebben de kleur van de natuur rondom het huis. Ze verdwijnen eigenlijk een beetje in het bos.

Ignace: De perfecte integratie tussen binnen en buiten!

Wat zijn jullie verwachtingen nu? 

Kajsa: Ik verwacht echt dat dit onze thuis zal worden en dat Anneke en Anneleen in ons leven zullen blijven. Daar komen zeker nog BBQ’s en feestjes op hun dakterras van!

Anneke: Bij een particuliere woning vind ik het enorm belangrijk dat de mensen zich er thuis voelen. Je kan dat zo mooi maken als je wil maar het gezin moet er gelukkig zijn, anders is het toch niet zo op maat gemaakt.

Kajsa: Ik kijk ook echt uit naar de keuken. Dat wordt het kloppend hart van het huis, van daaruit vertrekt alles. We hebben het huis ook zo ontworpen dat ik vanuit de keuken de speelkamer in het oog kan houden, maar dat de kinderen wel echt hun eigen plek hebben, waar ze dan ook hun eigen rommel kunnen maken.

Klant
Services
Jaar

Share

Bultijnck – Leyman
ontwerp, in uitvoering
2018-heden