From Puurs with Love 

10 juni 2018 door Kato Vander Sande

Restaurant Puurs Lof is een begrip in Puurs en omstreken. Begin 2018 beslissen eigenaars Inge en Bart om het restaurant een complete make-over te geven. De briefing: minder tafels, meer klasse en na drie weken terug openen.

Een huzarenstuk, maar Anneke had haar werfschoenen toch al aan en ging de uitdaging met veel plezier aan. En dan hebben we het nog niet gehad over de boom midden in het interieur.

Waarom besloten jullie juist om Puurslof herin te richten?

Inge: Puurs Lof bestaat ondertussen 10 jaar en het was tijd om het interieur eens grondig aan te pakken. Via een vriendin kwamen we terecht bij Anneke. Zonder veel research te doen, lieten we ze langskomen en de klik was er meteen. Met een klein hartje moesten we melden dat de werken op drie weken klaar moesten zijn. Ons personeel moest er vakantie voor nemen en langer konden we niet van hen vragen. Gelukkig voor ons stond Anneke meteen klaar met haar eeuwige optimisme en enthousiasme.

Anneke: Eerlijk is eerlijk, het was even stressen op voorhand, maar uiteindelijk is er nooit een werf vlotter gegaan dan deze. Een klein gelukske! Er is niets misgegaan dat we niet meteen konden oplossen. Onze karma zat uitzonderlijk goed. Je probeert je zo goed mogelijk voor te houden, maar je verwacht nooit dat alles zo vlot gaat verlopen.

Inge: Jij had dat misschien niet verwacht, Bart en ik wisten dat alles goed ging komen. We zijn ondertussen zelfs twee weken op vakantie gegaan. Puur genieten, zo’n verbouwing!

De communicatie ging dus best vlot?

Anneke: WhatsApp is toen wel heel goed van pas gekomen. Elke foto en elk klein probleem dat toch opdook werd langs daar gecommuniceerd. Remember de toog?

Inge: Dat was even slikken.

Anneke: We wilden absoluut dat het patroon van de natuursteen over de hele toog doorliep. Toen het dat niet deed, moest alles opnieuw afgebroken worden. Maar de natuursteenfirma Tuytelaers heeft dat heel sportief opgevat en alles werd zonder verpinken opgelost.

Anneke: Als alles te goed gaat, maak je je toch zorgen dat er iets compleet mis gaat lopen. De grootste vrees waren de eitjes om in te zitten. Ik was er meteen verliefd op, maar het kwam op een aantal millimeter aan dat ze al dan niet binnen konden én ik was er niet op de dag dat ze geleverd werden. Manneke, ik was blij toen mijn GSM rinkelde en alles in orde was.

Inge: Toen De Compagnie die eitjes leverden was ik hier alleen. Anneke had mij wel gezegd: ‘Inge, dat moet hier binnen no matter what, gewoon blijven duwen.’

Anneke: En kijk, het is gelukt! Je kunt zo’n dingen uitmeten en plannen, en toch ben je op die moment altijd bang dat dat toch niet binnen geraakt.

En die boom! Die is echt heel goed gelukt! Was dat niet spannend?

Inge: De boom vond ik ook wel spannend. In het begin had ik daar een slecht gevoel bij, omdat we voor een fake boom gingen. Maar toen zagen we de stalen van de bladeren en was ik gerustgesteld. Elk blaadje is er apart opgezet, echt vakmanschap. Ik ben er nog altijd supercontent van, hij straalt rust uit en alle klanten hebben het erover.

Anneke: Wat mij nog het meest blij maakt, is de vlotte samenwerking met de aannemers. Deze keer werkte ik niet met mijn vaste aannemers maar met die van Inge en Bart. Het grote voordeel van met een vast team te werken is het feit dat ze ondertussen in je hoofd kunnen kijken. Bij deze nieuwe aannemers moest ik veel korter op de bal spelen maar dat maakt dan wel dat het resultaat helemaal is wat ik wilde. Het waren ook allemaal topvakmannen én toffe mensen.

Inge: Anneke stond hier elke dag. Of toch de dagen dat we zelf hier waren, de andere twee weken weet ik het natuurlijk niet!

Anneke: Dan lag ik ook te chillen in de zon. Nee hoor, de werkmannen hebben mij inderdaad héél vaak gezien.

Inge: Vaak was iedereen hier aan het werk tot half 1 ’s nachts. Dan werd er pita gehaald en konden we de deadline even vergeten. Alle aannemers zijn hier ondertussen komen eten en ze zijn zelf ook heel fier.

Anneke: Jullie zijn dan ook geweldige opdrachtgevers. Met een visie, maar ook met genoeg vertrouwen dat het goedkomt. Dat is fijn werken.

Inge: Wij zijn hier ook echt gelukkig, alsof we in een totaal nieuwe zaak werken. Ook het personeel loopt hier op wolken. En last but not least, alles staat op de juiste hoogte. Goodbye trapje om aan de glazen te kunnen!

Klant
Services
Jaar

Share

Puurslof BVBA
ontwerp, uitvoering
2018