(Foodie) droom komt uit

12 december 2017 door Kenzo De Bruyn

De roep naar een Mechelse foodmarket was doorheen de jaren steeds luider geworden. Powerkoppel Veronique en Kevin – je kent ze van drankenhandel Quali-Drinks of het jaarlijkse bierfestival op de Grote Markt – voelden dat ook en ondertussen mogen ze zich met terechte trots eigenaar van De Vleeshalle noemen.

Begin 2019 heeft Mechelen er dus een parel van een foodmarket bij. Het wordt een combinatie tussen eetstandjes en een hippe markt, gevuld met tal van lokaal gefabriceerde producten en een bar waar de vermoeide shopper zichzelf wat moed kan indrinken. Het hele interieur, maar ook de projectopvolging, zal door AnA-interieur verzorgd worden.

Anneke: Toen Veronique en Kevin hun project kwamen voorstellen, ben ik er meteen als een leeuwin opgesprongen,” vertelt Anneke. “Je kunt niet anders dan verliefd worden op zo’n pand. De moment waarop je de grote houten deur opent en binnenstapt, voel je meteen dat hier iets moèt gebeuren.”

Anneke: Toch was het even bang afwachten tot de handtekening er echt stond. Een goed idee alleen is niet genoeg, maar gelukkig zijn Veronique en Kevin niet aan hun proefstuk toe. De laatste editie van het bierfestival trok zo maar even 9000 liefhebbers richting Grote Markt en de drankenhandel Quali-Drinks kan ondertussen als absoluut succesverhaal geklasseerd worden.

Kevin: In het pand zal plaats zijn voor een groot verkoopgedeelte, maar bezoekers zullen er ook rustig iets kunnen eten en drinken. We zochten een interieurpartner die zowel op retail als op horecavlak kon denken en zo kwamen we vrij snel bij Anneke terecht. We willen sowieso zoveel mogelijk met Mechelaars samenwerken. Dat Anneke hier op twee minuten wandelen van woont, is een enorm voordeel. De werken moeten snel gaan en ze zal hier even haar tweede thuis van moeten maken.

Anneke: Er staat al een tafel, dus zal aan Filip melden dat onze avondmaaltijden hier gaan doorgaan. (lacht)

Veronique: Het zal voor iedereen een race tegen de tijd worden om het af te krijgen, maar we hebben er vertrouwen in. Anneke is het gewoon om tegen strakke deadlines te werken, hebben we gehoord.

Anneke: We gaan er echt voor zorgen dat Mechelen er een waanzinnige extra troef bij krijgt. Zowel over het marktgedeelte als de bar, maar evengoed de ruimtes boven voor allerlei pop-ups, zullen we goed moeten nadenken. Ik wil absoluut niet raken aan de grootsheid en openheid van het pand. Tegelijk moeten er wel een hele hoop dingen in. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goedkomt, maar op een nachtje gaat dat allemaal niet getekend zijn.

Anneke: Gelukkig zijn alle partners én onze aannemers ondertussen al even enthousiast als ik. Ze gaan opnieuw serieus mogen doorwerken om alle plannen ook uitgevoerd te krijgen, maar dat zijn we wel gewoon. Hoe sneller de bar af is, hoe sneller dat we na de werkdag een pintje kunnen drinken. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met de heren van kantoor Kolos, die de branding en marketing voor hun rekening gaan nemen. Ik hoop dat ze klaar zijn voor een stortvloed aan telefoontjes, want ik ga er heel dicht opzitten. (lacht)

Veronique: We hebben ondertussen door dat dit ook Anneke haar kindje gaat worden en dat is exact wat we wilden.

Anneke: Alle projecten zijn mijn kindjes, maar dit is er een heel groot!

Klant
Services
Jaar

Share

De tafel BVBA
ontwerp, in uitvoering
2018-heden