Van vleeshal tot smaaktempel

12 december 2017 door Kenzo De Bruyn

De Vleeshalle, ooit de plek waar de Mechelse slagers hun koopwaar aan de man brachten,
is vandaag omgevormd tot een versmarkt waar je én lekker kunt eten én ingrediënten
kunt kopen om thuis mee aan de slag te gaan. De monumentale, leegstaande hal, werd
door AnA interieur omgetoverd tot de meest smaakvolle, instagrammable place to be in
Mechelen.

Een gigantisch project met de nodige obstakels, hoe is het verlopen?

Véronique: Het was een superfijne samenwerking. De dames van AnA interieur hebben een
heel persoonlijke aanpak met al hun klanten en dat bleek geweldig goed te werken, zowel
professioneel als vriendschappelijk.

Anneke: We hadden al wel enkele projecten achter de rug, maar De Vleeshalle was
ontegensprekelijk ons allergrootste project. Eén van de meest intense ook. Aan het begin
hadden we nooit gedacht dat er zó veel hindernissen overwonnen moesten worden. Er
waren periodes die aanvoelden als een lange rollercoaster, maar uiteindelijk is het gelukt.
Meer nog, door die intense samenwerking is er ook een mooie vriendschap ontstaan.

Kevin: Anneke was vanaf dag één mee betrokken in het project en we hebben samen
kunnen groeien. Daardoor is er een verbondenheid ontstaan die we van andere bureaus niet
hadden kunnen verwachten. De Vleeshalle had De Vleeshalle niet geweest zonder deze
ideale situatie.

Anneke: Het was ook voor ons een ontzettend leerrijk project, daar er vele nieuwe
elementen aan bod kwamen die in voorgaande verbouwingen veel minder een rol hebben
gespeeld. Samenwerken met waanzinnig veel verschillende partners bijvoorbeeld. De hal
telt in totaal 15 standen, dat zijn minstens 15 (lees: veel meer) verschillende meningen
waarmee je altijd rekening moet houden. Als ik erover nadenk, is het echt chapeau dat we
dit op twee jaar geflikt hebben.

Kevin: Zeker als je weet wat voor bleu’kes we in het begin waren!

Zijn jullie verwachtingen uitgekomen?

Véronique: Veel meer dan dat. Je verwachtingen moeten eerst en vooral constant bijgesteld worden. Dit kan niet meer, dit kan plots weer wel, vergunningen worden toegekend, sommigen gelden dan weer ineens niet meer. We hebben naast het juiste interieuradvies ook enorm veel gehad aan de dames, zij hebben ons leerlijk door alle ups en downs getrokken met hun enthousiasme en onuitputtelijke energie.

Anneke: Omgekeerd kon ik ook altijd terecht bij hen met de problemen en hoogtepunten van AnA. We hadden front row tickets voor elkaars groeiproces én we waren elkaars grootste fans.

Hadden jullie verwacht dat dit zo gigantisch ging worden?

Véronique: Ja en nee. Uiteraard wisten we dat dit een megaproject ging worden, maar uiteindelijk is het project nog 100 keer groter geworden.
Kevin: Voor AnA was dat ongetwijfeld ook zo. Eigenlijk hebben ze hier 15 verschillende horecazaken ingericht met daarnaast nog eens een fantastische ontmoetingshal.

Anneke: Ook wij wisten op voorhand dat het huge ging worden. Nu, we hadden nog nooit een versmarkt ingericht, dus je kunt niet terugvallen op eerdere ervaringen. Daardoor kom je doorheen het proces heel wat nieuwe dingen tegen. Onze horeca-ervaring heeft ons technisch heel vaak gered, maar we hebben in De Vleeshalle vooral onze people management skills moeten aanwenden. Met succes!

Wat was het hoogtepunt?

Veronique: Ik vond de laatste twee weken voor de opening fantastisch. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar en dat ging allemaal heel snel. Ik bleek ook verdacht rustig onder de laatste rush.

Anneke: Het grappige is dat veel mensen denken dat het nooit goed komt op het einde van de rit. Maar meestal kan zo’n verbouwing, eens al het papierwerk afgerond is, heel snel gaan. Ik heb wel echt gemerkt dat we met zulke deadlines zelf op de werf aanwezig moeten zijn. Omdat we sommige grotere zaken al heel vroeg ingepland hadden, leek het alsof er geen werk meer aan was, al wisten wij wel beter!

Kevin: Het geheel op tijd opleveren was voor ieder van ons een ontzettende grote opluchting. We hebben de nodige hordes genomen tijdens de verbouwing ervan, wat de voldoening eens zo groot maakt.

Anneke: Mijn favoriete moment was toen Kevin en Veronique hier op het platform stonden met hun speech tijdens de opening. Ik heb bijna een traan gelaten, maar heb me kunnen inhouden. Ik was ongelooflijk trots op dat moment!

Klant
Services
Jaar

Share

De tafel BVBA
ontwerp, in uitvoering
2018-heden