De Met: oude ziel, nieuw lichaam

17 april 2020 door Kenzo De Bruyn

Eind augustus 2019 opende De Met in Vilvoorde opnieuw feestelijk de deuren. Dé eyecatcher van Grote Markt stond jaren leeg tot oud-eigenaar Noël besliste om er een nieuwe horecazaak te openen. Iedereen die De Met kent van vroeger, weet wat voor een fantastisch pand het is. Het soort pand waar je meteen verliefd op wordt. AnA was meteen verknocht.

AnA is voornamelijk bekend in Mechelen, hoe kwamen jullie met elkaar in contact?

NoëlWe leerden Anneke kennen via de M-EATERY aan het centraal station van Mechelen. We waren zo onder de indruk van het prachtige interieur dat we spontaan haar nummer vroegen aan de uitbater. Een telefoontje en enkele gesprekken later, was het beklonken. 

AnnekeEigenlijk hadden we dat totaal niet verwacht. Noël was ook aan het praten met een ander bureau dat echt gespecialiseerd was in horecaprojecten. Uiteraard hebben we ons uiterste best gedaan om hem te overtuigen toch voor ons te gaan. Ik weet nog hoe blij we waren toen hij uiteindelijk voor ons koos. Zo’n pand komt maar eens in de zoveel tijd voorbij en dan mòet je er gewoon voor gaan.

Opnieuw een pand met heel veel geschiedenis, het begint een patroon te worden!

AnnekeAbsoluut! Elke Vilvoordenaar is minstens een keertje in De Met geweest, het gebouw zit er in het collectieve geheugen. We zijn trouwens heel blij dat De Met zich in Vilvoorde bevindt. De sfeer hier is totaal verschillend ten opzichte van Mechelen en dat prikkelt de creativiteit. Ik ben enorm trots op dit ontwerp. Het is sowieso een prachtig gebouw, maar het resultaat is – al zeggen we het zelf – heel stijlvol uitgedraaid. Het interieur is opengetrokken en ingevuld met warme, moderne materialen. De Met is echt helemaal klaar voor een mooie toekomst. 

Hoe verliep de samenwerking? 

Noël: Heel positief. Anneke is een dynamische, jonge vrouw die openstaan voor een goed gesprek en constructieve feedback. Tegelijk wist ik dat ze eigenlijk al best veel horeca-ervaring had. De combinatie van jeugdig enthousiasme en ervaring was exact wat ik zocht. 

Anneke: Ik wist op voorhand dat het een goede samenwerking ging worden. Soms voel je dat vanaf moment één. Noël en Walter zijn mensen waarmee je kan pingpongen, die voor heel veel open staan en die soms ook een uitgesproken mening hebben. Uit zulke samenwerkingen ontstaan de beste resultaten.

Klant
Services
Jaar

Share

De tafel BVBA
ontwerp, in uitvoering
2018-heden