Een nieuwe hotspot waar je werkt én geniet

Leestijd: 3 min – 8 augustus 2019 door Kato Vander Sande

Coffice op de Ijzerenleen opende recent zijn deuren. Lennard Hens bedacht een concept dat zowel ondernemers, freelancers als toevallige passanten bedient. Kantoren, meeting rooms, eventruimte, véél koffie en heerlijk eten zijn de ingrediënten. Coffice is een nieuwe hotspot waar je werkt én geniet. Ze vroegen AnA om het interieur onder handen te nemen en gingen volop de uitdaging aan!

Hoe is jullie verhaal samen juist gestart?

Lennard: We kenden Anneke al van haar werk bij tapasbar Sava op de Grote Markt, waar we ongelooflijke fan van zijn. We hebben er niet lang over getwijfeld om AnA in dienst te nemen voor ons interieur!

Anneke: In het begin van onze samenwerking dachten we nog dat dit een chill projectje zou worden, maar niets is minder waar. We kleden vier volwaardige verdiepingen aan en het is een pand dat al een tijdje leeg stond. Het had wat liefde en aandacht nodig, maar het is echt een topproject. Ondertussen kan ik er genieten van mijn cappuccino met uitzicht op de mooiste boulevard van Mechelen!

Hoe zou je de stijl van Coffice omschrijven?

Anneke: Ik zou het ‘warm industrieel’ noemen. We gebruiken veel bestaande elementen van het pand en we laten de eigenheid naar voren komen, maar we willen niet inboeten aan warmte.

Lennard: De stijl loopt helemaal door over de verschillende ruimtes, zowel in de koffiebar als in het ondernemerscentrum.

Anneleen: Bij Coffice zijn het echt de details die het verschil maken: zo hebben we een terras ontworpen waar heel Mechelen jaloers op kan zijn. Niemand op de Ijzerenleen zal eraan twijfelen waar het terras van Coffice is.

Lennard: Coffice zet in op comfort. In onze stadstuin kun je even vluchten van het drukke stadsleven, onze ondernemers krijgen een aparte lounge om even te pauzeren, we voorzien een geluidsdichte telefooncel en nog zoveel meer, maar dat mag je zelf komen ontdekken.

AnA verzorgde ook het logo van Coffice, niet?

Anneke: Exact! Met Coffice zag onze eerste branding het licht.

Lennard: Ik ben grote fan! Dat is het geweldige aan AnA, ze staan je bij in zo ongeveer alles. Zo nemen ze àl het projectmanagement op zich. Alleen had ik nooit geweten wat te doen: offertes aanvragen en de juiste aannemers kiezen, ik wil er niet aan denken. Het totaalpakket is echt een meerwaarde.

Anneleen: De keuze om het project ook verder op te volgen is een keuze die ons onderscheidt van andere bureaus. We leveren niet gewoon het ontwerp af en that’s it. Wij volgen mee op, staan op de werf en zorgen ervoor dat de juiste aannemer op het juiste moment klaarstaat. Dat maakt dat we veel korter op de bal kunnen spelen als er iets niet voorzien is. Dat maakt het eindresultaat zeker beter.

Waar vinden jullie het meest geslaagd aan deze renovatie?

Anneleen: Er zijn verschillende ontwerpen de revue gepasseerd als het ging over de toog. Echter het eindresultaat is echt een pronkstuk geworden dat een meerwaarde betekend voor de gehele koffiebar! De vele brainstormmeetings hebben hun vruchten afgeworpen.

Anneke: We hebben van bij de beginnen getracht om het gehele gebouw in één geheel te verbouwen en ik vind dat we daar toch in geslaagd zijn. Ongeacht waar de klanten zich bevinden, het warme gevoel van Coffice is op alle verdiepen terug te vinden.

Lennard: Ik ben in het algemeen heel blij met de keuze om het gehele pand te betrekken in het concept. Het gegeven waarin we verschillende doelgroepen kunnen ontvangen blijft voor mij de belangrijkste troef van Coffice. De samenwerking van het ondernemingshuis met de koffiebar op het gelijkvloers zorgt voor een geweldig geheel.

Ondertussen is Coffice officieel geopend en kan je hier terecht voor een heerlijke koffie, een fijne werkplek én/of gezellige vergaderzalen. Meer info kan je vinden op www.cofficemechelen.be.

Beeld: https://bynouchka.com

Klant
Services
Jaar

Share

Coffice
ontwerp, in uitvoering
2018-heden