Een droomappartement onder de mooiste toren van België

Leestijd: 3 min – 10 maart 2019 door Kato Vander Sande

Een prosecco drinken met zicht op de Sint-Romboutstoren, dat was Annekes enige vereiste voor haar eigen woning. Zoals altijd ging ze all the way en belandde er pal onder. Ze vond een casco appartement dat ze helemaal zelf kon inrichten en nu als referentie kan gebruiken. Haar vriend Filip zet zich er even bij voor het interview.

Wat een ongelooflijk pand, hoe zijn jullie hierop gekomen?

Anneke: Eigenlijk waren we beiden apart op zoek om iets te kopen, want we waren pas samen. Toen projectontwikkelaar Cercis ons meenam naar het pand hieronder was ik op slag verliefd. Filip was dan weer meer fan van dit appartement, zo blij dat hij daarvoor doorgeduwd heeft!

Filip: Toen je hier op het dakterras ging staan was je ook verkocht. Beneden kon je net een stukje van de toren zien, terwijl je hier een volledig zicht hebt. Prachtig gewoon!

Het pand moest casco zijn, zodat je het zelf helemaal kon inrichten. Viel dat wat mee, werken voor jezelf?

Anneke: Ik vond dat eigenlijk heel makkelijk. Uiteindelijk heeft alles in het totaal vijf maand geduurd, wat helemaal niet lang is. Onze aannemers hebben in totaal een kleine drie maand gehad om te verbouwen. De aannemers hebben serieus hun best gedaan!

Filip: Ja, als Anneke iets wil…

Anneke: Als ik iets in mijn hoofd haal, blijf ik duwen! Waardoor ik op het einde zelfs met de stofzuiger achter de jongens (lees: aannemers) van GUGO interieur aanzat (lacht).

Anneke: Het moeilijkste om te ontwerpen vonden we de trap en de bovenverdieping. Over de slaapkamer zijn misschien verschillende ontwerpen gegaan. Uiteindelijk heb ik moeten settelen voor een badkamer zonder bad, wat echt pijn deed aan mijn hart. Maar dan wouden we toch liever de natuurstenen keuken.

Filip: Uiteraard hebben wij ook met een budget moeten werken en hebben we keuzes moeten maken. Maar de open badkamer nu is echt wel geslaagd.

Je werkt vaak samen met koppels. Was het een moeilijk proces om dit zelf als koppel te doorlopen?

Anneke: Ik had het voordeel dat Filip alles – allez toch veel – goed vond. Ik kon volledig mijn ding doen, al heb ik regelmatig ook wat dingen afgetoetst!

Filip: Ik ben eerder functioneel gericht. Als we al eens een discussie hadden was het over extra kastruimte. Dat was alles. Maar dat is natuurlijk ook het voordeel als je een interieurarchitect in huis hebt!

Anneke: Ik ben blij dat we de sprong hebben durven wagen. Om eerlijk te zijn, we waren helemaal nog niet lang samen. Als je voor andere koppels verbouwt, merk je dat dat niet altijd even simpel is. Maar dit ging allemaal heel vlot. We hebben als koppel op korte tijd echt een serieuze sprong gemaakt.

Filip: We hebben een mooi proces doorlopen en ik ben ongelooflijk blij met het resultaat. Ik had vroeger nooit gedacht dat ik in zo’n pand zou wonen. Maar we wilden dan ook geen typisch appartement.

Vertel eens, wat zijn tot hiertoe de mooiste herinneringen die je hier hebt?

Anneke: Het verhuismoment was voor mij één van de mooiste herinneringen. Tijdens de verhuis hebben onze ouders en vrienden, waaronder ook Anneleen, ons geholpen bij het naar boven sleuren van alle meubelen. Vooral de loodzware houten terrastafel is nog steeds een gespreksonderwerp aan de familietafel. Aan hen nog eens een dikke merci voor alle hulp.

Filip: Mijn mooiste herinnering was mijn dertigste verjaardag, die rond de kerstperiode viel. We zaten midden in de verbouwing maar Anneke had een kerstboom voor mij gekocht en vol lichtjes gehangen. Het was hier plots supergezellig!

Anneke: Die kerstboom, dat was nogal wat. Op een gegeven moment moesten we er echt ‘rond’ bouwen.

Een laatste vraag, die ik me al een tijdje afvraag: je kantoor in je huis, hoe lukt dat?

Anneke: Ik heb altijd mijn kantoor aan mijn huis willen hebben, dus dacht ik dat dit wel een goed plan was. Maar ik had nooit verwacht dat AnA zo snel ging groeien. Door de hoeveelheid aan collega’s, freelancers, eigen personeel en klanten die vaak over de vloer komen, is het appartement een beetje te klein geworden voor de zaak. Dus we zullen met AnA naar een apart kantoor moeten verhuizen, of een nieuw, groter huis zoeken, maar daarvoor wonen we hier nog veel te graag!

Beeld: http://www.thefreshlight.com

Klant
Services
Jaar

Share

Alaerts-Crauwels
ontwerp, uitvoering
2018